Tko sam i kako radim?O meniNitko ne želi stranca na vjenčanju :)

Volim kavu na sunčana jutra i zeleni čaj na tmurne večeri. Volim asimetriju i promjenu, dizajn i fotografiju. Volim osjećaj kad uzmem bubnjarske palice ili downhill kacigu. I bar 190 glazbenih žanrova (izbrojao sam!) 🙂

Najdraži trenutak dok fotkam? Ono kad zaboravite da sam tu i opustite se! Prvi sam koji će vam reći da zaboravite protokol i jednostavno uživate. Svako vjenčanje je začinjeno onim kratkim, nepredvidljivim i neplaniranim trenutcima koji pršte osjećajima i koje pamtimo ostatak života. Ja sam tu da ih zabilježim: autentično, iskreno i kreativno.

Nakon 15 godina iza objektiva, nema ničeg što se događa prebrzo za moj okidač. Mogu si dopustiti luksuz da se ne miješam u događanja, nego ih promatram, bilježim i upijam tu buru osjećaja koja će vas neminovno pomesti s nogu.

Što pokušavam dočarati? Svoje iskustvo i viđenje tog dana. Ne tvoje, i ne ono tvog zaručnika. Takav događaj vam ostaje urezan u sjećanje, uz još svega šačicu događaja u životu, i tu priču vam nema smisla prepričavati; niti bih to mogao.

Mi fotografi smo ti koji okrećemo objektiv baš u tom smjeru, okidamo baš u tom trenutku i tako režiramo portret stvarnosti. Fotku za fotkom. Zapravo određujemo što ćeš vidjeti sutra (ili za 30 godina), kojim redoslijedom i u kojem kontekstu.

Mislim da upravo moje viđenje priče donosi nešto novo, nešto izvorno, nešto još neviđeno iz tog kuta. Želim vas trgnuti iz rutine i skrenuti vam pažnju na sve te „sitnice“ koje vas okružuju, kad ih ponovno stavim fokus i usmjerim figurativni reflektor na njih, kad ih na umjetnički način stavim u kontekst, sad i ovdje… Bile to omiljene stare tenisice, odškrinuti ormar s garderobom ili onaj tako dragi sat na zidu koji će sutra pasti i razbiti se (istinita priča).

To sve postaje dokument koji će za 20 godina biti neprocjenjiv. Pokušavam uloviti ono iskreno i autentično, što god to bilo za vas, baš na taj dan. To je svaki put nešto drugo. Možda to zvuči pomalo metafizički, ali svi su drukčiji i mislim da zaslužuju i takve fotke. 🙂

Slažeš se? Ispričaj mi kako ste zamislili svoj veliki dan i što želite od njega!